fredag den 6. september 2013

suppe

Kære blog.
 
Kartoffelsuppe:
 
 
 

Kartoffelsuppe er en skøn cremet efterårs- eller vinterspise og smager dejligt til hovedret.

 

Hovedret til 4

  • 500 g groftrevne kartofler
  • 50 g smør
  • 2 porrer i tynde ringe (ca. 175 g)
  • 3 chalotteløg i tynde både (ca. 100 g)
  • 1½ liter grønsagsbouillon
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • 240 g groft brød

 
 
 
Kom de groftrevne kartofler i en sigte og skyl dem. Tør kartoflerne i et klæde. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler, porreringe og løg. Svits grønsagerne i ca. 1 min. Tilsæt bouillonen og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt fløden og giv suppen et opkog. Smag til med salt og peber.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer: